Silje og Silje til Etiopia

Vi er to ved navn Silje som skal få bli med på inspirasjonsreise til Etiopia denne høsten. Silje Halle-Knutzen og Silje Sjøtveit søkte Kirkens Nødhjelp sentralt i vår og fikk mulighet til å delta. Kirken i Tinn deltar på den årlige fasteaksjonen i mars/april ved at alle konfirmantene går fra dør til dør med bøsser. Pengene som kommer inn går til rent vann, sanitær og hygiene. I år skal det i tillegg arrangeres flere konserter og arrangementer her i Tinn der pengene skal gå til Kirkens Nødhjelp. Arbeidet som drives i Etiopia kan du lese mer om HER.
Første uken i november reiser vi altså til hovedstaden i Etiopia, Addis Abeba. Jeg kommer til å legge ut bilder og fortelle hva vi får oppleve i Etiopia på denne bloggen. Vi har nå tatt en hel masse vaksiner, hatt flere møter med Line Vettestad fra Kirkens Nødhjelp sentralt og er ganske så klar for avreise. Vi har en komite her i Tinn bestående av flere flotte damer (Silje Bugge, Ingrid Fagerberg, Elin Ellefsen, Silje Halle-Knutzen og Silje Sjøtveit) som sammen skal få til mye spennende til inntekt for KN frem mot årets fasteaksjon som er tirsdag 9.april 2019. Vi planlegger både låvefest, jazzkonsert og kunstlotteri. Følg med!

Silje Halle-Knutzen og Silje Sjøtveit




Innbyggerne i Derashe i sør-Etiopia er vant til å gå langt for å hente vann til sine daglige gjøremål. Vannet i Gatto-elven er skittent, og sykdommer er vanlige, men for mange er dette den eneste vannkilden som er tilgjengelig. Foto: Laurie MacGregor/Kirkens Nødhjelp

I Etiopia spesialiserer Kirkens Nødhjelp seg i inkluderende og omfattende nødhjelpsarkitektur, og styrker koblingene mellom grasrota og lokale og sentrale myndigheter. Denne tilnærmingen har medvirket til å endre sosiale normer og skikker gjennom sterke og bærekraftige tiltak fra lokalsamfunn, knytting av fellesskapstiltak til myndighetenes politikk, og styrking sivilsamfunnsorganisasjoner.



Genet Ludaito (30 år) er glad for at Kirkens Nødhjelp bygget en ny brønn fem minutter unna huset hennes. Hun sparer flere timers arbeid hver dag på å hente vann og barna har sluttet å bli syke av å drikke skittent vann. - Nå trenger jeg ikke å kjøpe medisiner lenger, og kan bruke de pengene på andre ting som barneklær. Vi har til og med begynte å spare litt, forteller Genet.

Kirkens Nødhjelps WASH-programmer integrerer vannforsyning med forbedrede sanitærforhold og bedre hygienepraksis, styrking av kapasitet og involvering av lokale strukturer og myndighetsstrukturer i hele prosjektsyklusen. Denne tilnærmingen er basert på Kirkens Nødhjelps lange erfaring med at sterke og ansvarlige WASH-komiteer sikrer effektive og bærekraftige WASH-tjenester på lang sikt. Våre WASH-tjenester, forankret i kontekstspesifikke behov, er også en pådriver for å integrere prosjektdesign med andre programmer, for eksempel klimamotstandsdyktighet, levebrød og helse.

www.kirkensnodhjelp.no

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

12 bordvers på en terning

Diktsamling - Liv Nordhaug

Ungdommer i kirken