God mat i bygda







De siste årene har det dukket opp flere nye hyggelige serveringssteder i Tinn Austbygd. Det betyr så mye for oss som bor her at noen legger sjelen sin i å servere god mat. Jeg er veldig interessert i å legge penger igjen lokalt, og går gjerne på café her i bygda som jeg bor. Alle disse stedene som jeg beskriver her har dukket opp i den perioden jeg har bodd i Tinn. Vi flyttet hit i 2004, så jeg har også hatt mange gode mammatreff-lunsjer på Austbygde bakeri. Jeg har til og med fått med meg noen middager på Tinnsoldaten (som det het tidligere). Men her er altså en liten oversikt over de nyeste:

ELDHUSET

Line og Daniel Brenden er et par med mange talenter. Line syr vakre klær og har stor sans for mat og interiør. Daniel er snekker og kan lage det meste har jeg inntrykk av. Nydelig bakst og pizza i vedfyrt steinovn. Eldhuset ligger to min fra Austbygde sentrum retning Skirvedalen. Ta av til Veggli på vei til Kongsberg.


Eldhuset

SKIRVEDALEN FJELLSTUE

På Skirvedalen fjellstue (like ved Skirva fjellkyrkje) har det vært servert middag og nydelig bakst i mange år. Nå har neste generasjon tatt over, og fjellstua har blitt pusset opp på en veldig fin måte. Nytt og gammelt i skjønn forening. Maten er utrolig velsmakende! Disse menneskene vet hva de driver med. Ørretrøren på bildet under smakte fortreffelig. De har også pizza på fjøl, rømmegrøt og deilig bakst. Ulempen er at de bare er åpne i vinterferien og høstferien. Men da er de til gjengjeld åpen to uker i hver ferie, hver dag. 





Skirvedalen fjellstue


HØGT HEVA

Påsken 2017 åpnet Jenny Fossum Grønn sitt steinovnsbakeri Høgt heva øverst i Tessungdalen i Austbygde. Den siste gården på venstre hånd med gult hovedhus før veien stenger på vinteren. Bakeriet ligger i et totalrenovert tømmerhus. Alle materialene i bakeriet er enten hentet fra egen skog, eller vært brukt andre steder. Nydelig bakst og svært hyggelig atmosfære. På bildet under ser du surdeigsrundstykker fra Høgt heva.

Høgt heva

HÅVARDSRUD SETERLIV

Ingebjørg Håvardsrud har holdt på noen år, og har utviklet setra for hvert år som har gått siden oppstart. Nå har hun også utvidet med vedfyrt steinovn og serverer hjemmebakt brød i tillegg til den kjente rømmegrøten som hun har solgt siden starten. På Håvardsrud er det også mange dyr og mulig for store og små å bli kjent med hvordan setra ble drevet for flere generasjoner siden. Ingebjørg selger også kjøtt, ost og rømme.

Håvardsrud seterliv

SANDVIKEN CAMPING

Sandviken Camping har bestått i flere tiår, men matservering i den skalaen som er nå er relativt ny. De kan by på pizza, hamburger, french fries med mer. Min favoritt er søtpotetfries med maldonsalt. Jeg har faktisk blitt avhengig! De har også ismaskin og sjenkebevilgning. En fredag i måneden arrangeres det Quiz i resepsjonen. God stemning!
Sandviken Camping

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

12 bordvers på en terning

Diktsamling - Liv Nordhaug

Påskesymboler - kristent eller hedensk?