En sterk fortelling om hva Marispelet kan bety for en familie

SPONSET INNLEGG

Som trebarnsmor appelerte denne teksten veldig til meg 💕. Rørende å lese hva Marispelet kan bety for en familie. Også som teater- og musikkglad diakon gjorde denne teksten sterkt inntrykk 😊. Her forteller en mamma fra Nissedal (som også arbeider som frivillig på Marispelet) hva det har betydd at hennes barn har fått delta i Marispelet de fem siste årene:

I Nissedal kommune i Vest-Telemark hvor vi bor eksisterer det ikke noe barneteater.
Via kjente på Rjukan fikk vi høre om Marispelet. Vi kom hit i 2012 og er med for femte gang nå i 2017.
Lars Brynjulv var 6 år den første sommeren han var med. Etter å ha vært med to ganger var han så heldig å få tilbud om å spille rollen som lille Øystein. I år er det tredje gangen han spiller denne rollen. Han er stolt og glad for denne muligheten.
Lillesøster Anne Solveig er med på scenen for tredje gang i år og stortrives.
Jeg, som er mammaen til disse to, var med på scenen det første året. Årene etterpå har jeg vært med som barneansvarlig. Det vil si at jeg har hjulpet til med å ta vare på og hjelpe barna under øvinger og bak scenen under prøver og forstillinger.



Marispelet gir barna muligheten til å være med i en profesjonell teateroppsetning. De får unike erfaringer og lærdom på mange plan som de vil ha nytte og glede av hele livet. 
De lærer skuespill og teaterkunst – både det å være skuespiller og hvordan et teaterstykke blir til. De får profesjonell opplæring i dans, sang og teater. De lærer å ta regi. De får utfolde seg kreativt. De får bruke kostymer, fantastiske kreasjoner designet av en profesjonell kostymedesigner. De blir sminket og frisert. De følger en prøveplan, de arbeider hardt, de venter mye, i det hele tatt er de med på å skape noe stort og magisk sammen med en herlig miks av amatører og profesjonelle. Det er læring i alle situasjoner, givende arbeid og masse glede og latter.


Sagnet fra 1850 om den viljesterke Mari som forelsker seg i fattiggutten Øystein, har så mange historiske- og samfunnsrelaterte elementer i seg at det tilsvarer mange skoletimer til sammen. Etter helger og uker med arbeid er det en helt fantastisk og spesiell opplevelse å få stå på scenen foran mange hundre publikummere og motta applausen etter forrykende forestillinger sammen med hele ensemblet. Den stoltheten og det felleskapet de kjenner på da gjør at jeg blir rørt bare jeg tenker på det.



Vi anbefaler dette på det varmeste for alle barn og voksne som ønsker å være med på å skape noe, være kreative og få oppleve magien i å lage teater. Dere som bor i Tinn har en helt spesiell kulturskatt som har Marispelet. Dere er så utrolig heldige – la barna deres delta på dette, det er fantastisk! 
Tidsbruken for en frivillig aktør er tre helger med øving gjennom vårhalvåret, i tillegg til hovedprøveperioden som er på drøye to uker til sammen og som avsluttes med fire dager med forestillinger.


Barna er en del av den kreative og herlige miksen av amatører og profesjonelle i «Marispelfamilien». Her har de stiftet mange gode bekjentskaper og fått gode venner. En ekstrabonus er at dette er et spel som foregår ute i naturen og teater blir kombinert med friluftsliv og naturopplevelser. 
Ferie er forandring – og for oss har disse fem somrene med Marispelet vært utrolige i så måte. Vi er så takknemlige for alt vi har fått oppleve og lagrer alle erfaringer, opplevelser og gode minner i hjertene våre.


Kari-Anne, Rjukan 19.juli 2017


Folkemusiker og kveder Unni Boksasp fra Tinn (Marispelet 2016)


Husk å bestille billetter HER.


    Alle bilder er tatt av fotograf Johannes Granseth

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

12 bordvers på en terning

Diktsamling - Liv Nordhaug

Ungdommer i kirken