Noen høydepunkter her i LA

Hver dag her i Los Angeles er fylt med gode opplevelser og fine menneskemøter. Det kjennes viktig å prøve å være helt tilstede i alt, hente inspirasjon, notere ned det jeg hører og ser, og lagre de gode erfaringene. En kveld var vi i Saddelback Church der Rick Warren er pastor. Jeg har lest boka hans "Målrettet liv" for mange år siden, og fikk virkelig erfare hans tanker om hvordan drive kirke på en lovsangsgudstjeneste her i Los Angeles.


 Søndagens to gudstjenester med gospelkoret One Voice og den dyktige dirigenten Donald Taylor er fortsatt noe av det aller største jeg har opplevd.


Her er et bilde utenfor kirken der du ser hvor fargerikt de kler seg når de går på gudstjeneste. Denne kirken ligger i et fattig område, og de feirer praktisk talt at de har kommet seg velberget gjennom uken og at Gud har gitt dem en ny søndag. 


Jeg var så heldig å bli litt kjent med disse to flotte damene som sang i koret. De sto på hver sin side av meg i alt rekken:


Strandliv på Santa Monica Beach ❤



En dag var vi på gospel workshop på Loyola Marymount University der Diane White Clayton er professor i musikk. Hun formidlet gospelhistorien til oss på en fantastisk måte som gjorde sterkt inntrykk. Hennes farfar var selv slave og hun tok oss med fra Negro Spirituels som slavene sang på plantasjene og forklarte hvordan de kristne sangene senere ble til Gospel, mens de sekulære sangene utviklet seg til blues. Hun fortalte om Thomas Dorsey som levde i 1899-1993 som regnes som gospelmusikkens far. Han hadde blues bakgrunn og tok europeiske salmer og arrangerte de til gospellåter. Han arrangerte gospel festivaler og var en dyktig forretningsmann. Diane fortalte at gospel ikke bare er musikk, men musikk med mening. Gospel er bønn, levd liv, vitnesbyrd om hva den levende Gud betyr for oss. Gospel er å synge med brystklang og være i bevegelse når en synger. Hadde det ikke vært for gospelmusikk ville vi heller ikke hatt rock, jazz og soul musikk. Edvin Hawkins tok gospel et hakk videre på 70 tallet med den kjente gospelsangen "Oh Happy day". Kirk Franklin har tatt gospel enda et hakk videre med sin pop-gospel musikk på 2000 tallet.
Diane hadde med seg sin klasse som også er et gospelkor. Oslo soul children og dette gospelkoret fra universitetet sang for hverandre og vi lærte noen gospelsanger felles.




Mannen til Diane i bakgrunnen har blant annet spilt trommer for Jackson 5


En kveld var vi også på en Hillsong gudstjeneste i downtown Los Angeles. Det var som å være på en lovsangskonsert. Flott opplevelse!


En annen dag var vi turister på Walk of fame, så Hollywood skiltet oppe i åsen og var på Warner Bros studio og fikk sitte i sofaen til den kjente Tv serien FRIENDS 😊




Oslo soul children fikk også mulighet til å spille inn en låt i Westlake Recording Studios der blant annet Michael Jackson har spilt inn mye musikk 🎙🎶🎹❤




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

12 bordvers på en terning

Diktsamling - Liv Nordhaug

Ungdommer i kirken