Soul Children bevegelsen

I etterkant av inspirasjonsturer til Los Angeles sammen med Oslo Soul Children har jeg gjort meg noen refleksjoner over hele soul children bevegelsen. Jeg var jo selv en del av ten-sing bevegelsen på 90-tallet og vet hvor viktig den var for mange unge menneskers kirketilhørighet. Den handlet kort fortalt om at det ble startet ungdomskor som sang pop sanger med band som var arrangert for kor i tillegg til kristen musikk. Mange av de som var med i Ten sing på 70- 80- og 90- tallet  jobber i den norske kirke i dag.

I 2001 fikk Ragnhild Hiis Aanestad en visjon om at hun skulle starte et soul children kor i Oslo inspirert av Walt Whitman og hans soul children kor i Chicago (se video under). Hun jobbet da i Normisjon og hadde audition for å få en dyktig gjeng med barn mellom 10 - 16 år i dette første koret. Siden har det utvidet seg til også å innebære Soul Teens for de som er over 16 år, og pre soul children for de som er yngre enn 10 år. Det var fra starten av veldig viktig at soul children koret skulle stå på tre likeverdige bein: åndelig, musikalsk og sosialt. Og det var, og er viktig at koret skal ha høy kvalitet. I dag er det over 300 kor fordelt på flere land i verden. Bare i Norge er det over 200 lokale soul children kor! Tinn Soul Children som jeg startet i 2010 er altså ett av dem.



 Walt Whitman og Soul Children Chicago: "Jesus is as alive"



Soul Children of Chicago - We day the climb. Walt Withman

Visjonen til alle soul children korene i verden er:


Oslo Soul Children har derfor et eget management som behandler dem som alle andre artister når det gjelder å få de med på TV programmer, eventer, spellemannsprisen osv. Oslo Soul Children har derfor spilt på mange store TV sendinger både i NRK og på TV2. De sang også på slottsplassen på Mette Marit sin 40 årsdag, og på Dronning Sonja og Kong Harald sin 80 årsdag. På denne måten ønsker Oslo Soul Children å prege samfunnet. Tinn Soul Children har nettopp av samme grunn deltatt på Musikkvideo prosjekt der Rjukan by ble fremhevet, sunget på World Cup arrangementer flere ganger samt sagt ja til å synge i forskjellige anledninger på Rjukan torg.

Verdiene til soul children bevegelsen er altså:


Disse verdiene fikk vi virkelig erfare den uken vi var sammen med Oslo Soul Children i USA. De er virkelig opptatt av å ære Gud med sangen sin, de er ærlige om livet, og de tør å snakke om det som er vanskelig. Både korleder og medlemmene er gjennomsyret av denne holdningen. Vi som var med på turen opplevde også at vi ble inkludert og sett på en utrolig fin måte.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

12 bordvers på en terning

Diktsamling - Liv Nordhaug

Ungdommer i kirken