Café Lorentz

Som diakon i kirken i Tinn er jeg alltid på utkikk etter nye møteplasser der kirken kan bety en positiv forskjell for mennesker i Tinnsamfunnet. Det siste året har jeg kommet i kontakt med Tove Børjesson som fra sitt ståsted som frivillig i pinsemenigheten på Rjukan også har gått med de samme tankene. Hun har drømt om en åpen café på ettermiddagstid på Rjukan. Café i Baptistkirkens lokaler har jeg gått og drømt om siden jeg var i Kristiansund våren 2017. Da ble jeg så inspirert av en café som de hadde i en kirke der. Caféen hadde servering av skikkelig god kaffe, med proff kaffemaskin. Det var nydelig hjemmebakst på fine fat og det var et lokale det var godt å komme inn i. Da Tove og jeg delte våre tanker med hverandre senhøsten 2018, så vi at dette kunne bli et fint tverrkirkelig diakonalt pro-sjekt. Vi har hatt flere møter våren 2019. Vi har vært i kontakt med flere av kirkens ansatte og frivillige samt Tina Hansen i Baptistkirken. Vi jobber fortsatt med å få alt på plass, men planlegger å åpne fredag 23.august 2019 med åpen café og konsert. Vi har også satt opp tre fredager til i løpet av høsten. Etterhvert vil vi kanskje også kunne holde åpent en etter-middag i uka. Følg med på Kirken i Tinn sin Facebookside. Café Lorentz har også egen side på Facebook.

Vi har valgt å kalle caféen for Café Lorentz fordi det var nettopp Lorentz H. Ree som var arkitekten bak den flotte Baptistkirken som ble innviet i 1932. Allerede i 1917 ble baptist-menigheten på Rjukan stiftet, og så fikk de tomten av Norsk Hydro med en betingelse knyttet opp til tomtegaven - «at det skulle bygges en kirke som kunne medvirke til Rjukans forskjønnelse». Og den betingelsen oppfylte de virkelig gjennom arkitekt Lorentz sine fine tegninger.

Vi håper og tror at denne nye møteplassen vil oppleves aktuell for mange på Rjukan (og kanskje også for de som bor i bygdene) ettersom den er åpen på ettermiddagstid når mye annet er stengt. Vi har også tro på å knytte god og enkel servering til konsert og gode menneskemøter. Vi har flere frivillige som vil være med å ta ansvar for caféen, men har plass til flere.

For diakoni er kirkens omsorgstjeneste, og vi i kirken i Tinn vil sammen med flere i på Rjukan legge til rette for et inkluderende fellesskap der alle opplever at de er ønsket og velkommen.

Velkommen til Rjukan Baptistkirken fredag 23.august kl 17 - 22 med konsert av Hannah Eline Jøines kl 20:00 og besøk fra Japan med origamikurs.

Teksten er publisert i Kyrkjebod 2/2019
















23.august får Café Lorentz besøk fra Japan. De vil blant annet holde kurs i origami.


Hannah Eline Jøines vil holde konsert kl 20:00



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

12 bordvers på en terning

Diktsamling - Liv Nordhaug

Ungdommer i kirken